Tűzijáték termékek

Biztonsági előírás a balesetmentes tűzijáték használathoz

Földön, földközelben működő termékek

Általában ez a termékcsalád játékos jellegű, egész évben, és szilveszterkor is használhatók.

Jellemzőik: minden egyes darabjuk kizárólag kültéren használható. 

A termékeken található általában zöld, vagy fekete színű gyújtózsinórt gondosan elő kell készíteni, majd a földön kell meggyújtani. Amennyiben kézben történik a gyújtás, úgy azonnal a földre kell dobni őket, és biztonságos távolságba húzódni, amely minimum 5-6 méter. Minden esetben be kell tartani a termékismertetőben leírt minimális védőtávolságot!

Magas égési hőmérsékletük miatt komoly sebeket ejthetnek!

Recsegő csillagok:
Hangosan, recsegve, villogó fény kíséretében kb. 2 – 2.5 m2 területen ég el. Pl.: Recsegő labda, Flash

Forgók, pörgő rudacskák:
A kiáramló gáz hatására saját tengelye körül forognak, általában több szín váltakozásával. Pl.: tűzvirág

Füstök, füstölők:
Hangkíséret nélkül különböző színes füstöket eregetnek, terméknagyságtól függően változik a működési idelyük.Pl: Süsü, Paint Ball jelzőgránátok, ködgyertyák(mezőgazdasági technikai termék), jelzőfüsök

Szikraszökőkutak, szikra jet-ek, vulkánok:
A földről indítva szökőkútszerűen szikrákat lövellnek a magasba, általában folyamatosan növekvő intenzitással. Színük ezüst vagy arany, recsegő-durrogó efektekkel lehetnek tarkítva. Működési idelyük kb.: 30 mp-től 90 mp. Működési magasságuk 0,5 m – től 8 m. Ide tartozik a tortagyertya is.

Magasan működő termékek

Római gyertyák:
Papírcsőből egymásra töltött csillagokat lő a magasba. 8 – 20 db színes gömböt, vagy recsegő csóvát (üstökös) indít egymás után egy gyújtással. Kézben tartani veszélyes a cső szétrobbanása miatt. Használata: helyezzük a csövet a szilárd talajra, és rögzítsük eldőlés ellen biztonságosan, pl.: dróttal, vagy kötözővel egy karóhoz. A kilövés irányában, fölötte ne legyen semmilyen tárgy, vagy fa, ne hajoljunk sohase fölé!

Tűzijáték kisrakéták, nagyrakéták, röppentyűk:
Legismertebbek a pálcás rakéták. Sok fajta, és méretű található az üzletekben.
Használatuk: Állítsuk lehetőség szerint üres üvegbe vagy csőbe a pálcát úgy, hogy a rakéta eldőlni ne tudjon, és a szabad ég felé irányuljon. Ha védőkupak található a gyújtózsinóron, akkor ezt távolítsuk el, ezután gyújtsuk meg, és távolodjunk el a terméktől az előírt védőtávolságra. Ne szúrjuk földbe, hóba, és egyéb helyre a pálcát, mert nem tud felrepülni, és ezzel könnyen balesetet okozhatunk.

Telepek:
A tűzijátékok felhasználóbarát, kényelmes, és az egyik leglátványosabb típusa. Kezelése egyszerű, egy gyújtással több tíz terméket lő a magasba, a lövések között késleltetés van. Használata: egyenes stabil talajra állítva a gyújtózsinórt úgy gyújtsuk meg, hogy közben semmilyen testrészünkkel sem hajoljunk a telep csövei fölé.
Kaliberek: 6mm – 65mm ig található, lövésszámok 16 – 225 db. A kaliberek egy terméken belül is lehetnek különbözőek, a látvány fokozása érdekében.
Színeik nagyon sokfélék. Lehetnek egyszínűek, változók, vagy vegyesek.
Ezek a legkeresettebb, és legbiztonságosabb „nagytűzijátékok”. Sok fajtájuk a profi kategóriába tartozik.

Kisbombák, bombák:
Leginkább gömb alakú termékek, melyeken egy papír tölcsér, vagy kis tabletta formájú kitüremkedés található, gyújtózsinórral szerelve. Átmérőjük 45, 50, 65 mm. Működési idejük 3-6 másodperc. Rengeteg színösszeállításban gyártják őket. A bombákhoz mellékelnek egy papírcsövet, úgynevezett vetőcsövet is. A vetőcsövet helyezzük a lezárt végével stabil talajra oly módon, hogy a működés során fel ne dőlhessen. A vetőcső fölött fa, villanyvezeték, egyéb tárgy ne legyen. A bombát a kitüremkedéssel lefelé helyezzük a vetőcsőbe úgy, hogy a gyújtószálat könnyedén meg tudjuk gyújtani, és a bomba leérjen a cső aljára. Gyújtás közben ügyeljünk arra, hogy semmilyen testrészünk ne lógjon a cső fölé Meggyújtás után azonnal távolodjunk el, minimum 10 méter távolságba, de legalább a terméken feltüntetett minimális távolságra. A késleltetés általában 3-6 másodperc, ez elegendő arra, hogy nem rohanva biztonságos távolságba húzódjunk. Ha több bombát is tartalmaz a termék, akkor a következő bomba betöltése előtt győződjünk meg arról, hogy parázsló darabok, illetve nagyobb maradványok nem maradtak a csőben, mert ezek rendellenes működést és balesetet is okozhatnak. A vetőcsövet -ha az papírból van- óvjuk a nedvességtől. Egy készlethez adott vetőcsövet csak az adott készlet működtetéséhez használjuk, több bombát kilőni belőle TILOS, és balesetveszélyes!

Szilveszteri tűzijátékok

Hívjon minket!

Biztonság

Üzleteink

Kapcsolat